Thursday, February 25, 2010

kurang sihat??? & dengki ngan ayah dania sbb dania asyik sebut AYAH sahaja...

salam...

1st of all.. allahumma solli 'ala saidini muhammad wa'ala alihi wasohbihi wasallam... selawat ke atas nabi junjungan kita, Nabi Muhammad SAW!!! hari ini baru ada mood nak update blog.. pemalas sungguh diriku ini... hari ni pulak dah 2 hari sick leave.. demam menjejah 38 darjah celcius. huh!! sib baik kes h1n1 dah kian pupus dari minda rakyat malaysia termasuk aku..huhu... mau tak panik kalau degree jejah 38 hikhik... alhamdulillah, so far so gud. demam dah kebah sikit...

nak story pasal dania la.. lately ni mulut dia kepoh sggt.. tak tau apa yg di bebelnya... hahaha... tercuit hati ku... tapi yg paling tak best, dania dah 100% lancar panggil ayah hinggakan dah lupa yang dia dah pun lancar sebt "ibu" walaupun mcm2 bunyik yg keluar.... so apa2 dia nak, semua minta kat ayah..... " ayahhhhhh.... nyommmmm"... kalau nangis dan merajuk..., "ayahhhhhhhhhhh"... kalau nak gi jenjalan kat taman...."ayahhhhhh".. nampak org naik motor pun panggil ayah..... semua la ayah... timbul perasaan jeles dalam hati naluri ku... huhuhu.. patut kah itu?????? hubby kata...."memang tak patut". ye lah, dia syok la... yg aku... ku rasakan seolah-olah ku disishkan...hukhuk... yoyo oooo jerk... tak der ar.... acah jer.. yg pntg, ku bersyukur sgt sebab developtment dania sgt memberangsangkan... dan kini ku akui bahawa kaedah stimulasi seawal dari dalam kandungan itu penting... yup! 100% sgt penting... kesannya anak2 akan cepat respon ttg apa yg kita ajarkan sbb anak2 dah biasa sejak dalam kandungan lagi... hal ini ditambah dgn berkat air susu ibu yg mengalir dalam tubuhnya.... berkat khasiat air susu ibu.. alhamdulillah... masuk saat ini, dania dah aku susukan selama 1 tahun 1 bulan ++ walaupun ku akui ku dah tewas kerana terpaksa top up siiiiiiiiiiikit dgn susu Enfagrow A+ pada waktu2 kecemasan seperti ku terpaksa outstation yg tidak membolehkan ku membawa dania bersama... hati mana yang tak sedih... tapi ku terpaksa... terpaksa mengorbankan jua... walaupun hati ini terasa berat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...