Tuesday, May 29, 2012

Master In Breastfeeding wif Ezz Ammar Rayyan

*toingggg ~ mode kembali berblogger :

salam.. bismillah...


agak2 perlu samak tak blog ibu nih..hehe.. lama ditingalkan :) insyaAllah nak kembali berkongsi ilmu penyusuan dalam blog ibu ni.

mode shukeeee sbb adik rayyan dah genap 1 tahun 6 bulan pada 23 jun 2012 baru2 nih... maknanya 6 bulan lagi perjalanan penyusuan susu ibu bersama adik rayyan + masih direct bf sampai adik wean off sendiri.... opppssss, perlukah generasi penyambung moment indah mengepam ibu?. hihihi... insyaAllah.. ibu dan ayah sedang berusaha

bagaiman corak penyusuan rayyan pada usia ini? Alhamdulillah, ibu masih bekalkan ebm 4oz X 2  botol sehari. kadang rayyan minum. kadang balik rumah, ebm masih dalam kedudukan asal. adik rayyan tak sentuh pun. sebab adik banyak makan makanan keluarga. adik banyak minum jus, fresh milk, dll. tapi bila ibu balik, adik rayyan akan terus bergayut kat ibu :) comel sungguh keletah itu. ibu takut bila adik rayyan wean off nanti..., ibu akan merindui moment indah ini.

apa pulak corak penyusuan kakak dania? Hihihi, anak dara yg berusia 3 tahun 5 bulan ini juga makin kerap nak breastfeed :) ibu tak kisah lah.... ibu shukeee...

apa2pun., yg penting kita enjoy moment indah ibu. orang kata, penyusuan susu ibu merupakan pelaburan masa hadapan. labur hanya 2 tahun penuh, profit nya akan nampak dalam jangka masa yang panjang, insyaAllah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...