Friday, July 3, 2009

kes cilok mencilok..hwa hwa hwa.......TAG ~anakku~.....

first time masuk tag mentagging ni.... bismillahirahman nirrahimmmmm.... itu pun aku juz cilok copy daripada mama afif.. (ye lah... org tk pemes annn... ne ader org nak tag kiter...huk huk huk~~~~) tapi dh dapat permission drpd empunyer blog tau... makaseh ye mama afif...hikhik..manyak dah kes cilok dah ku lakukan.. ampun kan tuan hamba yer... tuan hamba hanya nak kawan ngan korang... tadi baru jer cilok award Anda KAWAN TERHEBAT Catatan Ibu... drpd blog kak yong..(nak jugak jadik kawan kak yong..)

eiiiiiiii..... grrrrrrrrr.... nervous+eksaited nyer nak wat tag ni...ahaks.... juz check it out je erk????

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy? >>>>> sorang jer... princess...

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
>>>>> ehm..memandangkan skrg ni still blaja agi.. ada 4 sem agi.. (tahun terakhir aku = 2011).. so aku ngan hubby plan nak aku memboyot time konvo nnti.. hahaha... so nnti dalam frame gambar tu, ayah.. ibu.. cibibi dania.. ngan adik dalam puyut ibu.. ahaks~~~

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
>>>>> nama sebenar cibibi dania = Ezz Ameera Dania.. maksudnya (1) ekceli 'izzeddin = kemulian islam.. tapi aku cilok izz je tuko jadik Ezz (Ezrie + Zainab).. (2) spelling sebenar Ameera ialah Amira.. modified ckit jadik Ameera = seorang ketua/puteri... (3) dania (suka tgk awan dania..) pun spelling sebenar dhania = yang bertambah.. KESIMPULANNYA, EzzAmeeraDania = kemuliaan seorang puteri yang bertambah..

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
>>>>> together gether ngan hubby...


5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
>>>>> dengan merujuk 4 buah buku nama-nama yang baik dalam islam dan tenet.....

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
>>>>> dulu masa preggie dah prepare 2 nama.. laki ngan pompuan.. so kalau ada rezeki dapat anak lelaki nnti, nak buh nama Ezz Ammar Wazien.....


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
>>>>> la la la la laaaaaaaa....... tak berkaitan.....

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
>>>>> ehmm.. nak girl jugak.. sbb baby girl byk baju comel2..ahaks.. wallahualam.. boy pun best gak.. bleh jadik body guard akak nye nnti...

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
>>>>> ciri2 fizikal tak dooo... semua sebijik muka ayah... tapi yg sama nyer.. tang bibir kot... suka buat2 bibir... gigit bibir... senget2kan bibir... ketap bibir... ngan cara dania merajuk pun cam ibu... manjerrrr sgt... (bak kata hubby...hikhik...malu la...)

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
>>>> alamak... gambar tk berapa nak clear ar... ye lah, org lain pakai astro/parabola... kiter pakai antena jer.. ahaks... layannnnn jer...

dania skrg ni suka sgt main ba ba cakkkkk!!!

senyuman ayu cam ibu.. kata sang ayah....


ehm nak tag saper yer.. hah.. *cek list k* heharap sudi la jawab tag saya yg first ni ye.. kalau dah dapat drp org lain... wat duno je la...:

Kak Liza a.k.a mama wafiy
Kak Mimie a.k.a mama shinta
eT a.k.a mama dania
mamanoa
Kak Hazarina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...